Gratis verzending vanaf € 50

Holland Natural Vitamine B12 1000 mcg

Holland Natural Vitamine B12 1000 μg  met methylcobalamine

Vitamine B12, ook wel cobalamine genoemd, is van belang voor de bloedcellen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ook lijkt vitamine B12 bij ouderen een rol te spelen bij het geheugen.

 

Lees meer

Vitamine B12 in voeding en opname

Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals vlees en zuivelproducten. Mensen die weinig of geen producten van dierlijke afkomst gebruiken, hebben extra vitamine B12 nodig.

Voor de opname in het lichaam is vitamine B12 afhankelijk van een bepaalde stof die in de maag wordt gemaakt, de zogenaamde intrinsieke factor. Wanneer deze stof niet voldoende aanwezig is of de maagzuurproductie afneemt, is de opname van vitamine B12 verlaagd.

We raden aan alleen smelttabletten en andere middelen te nemen met methylcobalamine. Cyanocobalamine is (veel) minder geschikt.
Voor alle tabletten geldt dat opname beste is als men de tabletten langzaam laat smelten onder de tong/tegen de wang/onder de bovenlip.

Niet op kauwen, zuigen en zeker niet doorslikken, dan is effect veel minder.

 

Holland Natural Vitamine B12 1000 μg, dit supplement is bijzonder geschikt voor:

Vegetariërs en veganisten

Voor vegetariërs en veganisten is een aanvulling met een voedingssupplement met vitamine B12 zinvol om de inname van deze vitamine te verhogen.

Ouderen

Voor ouderen kan een vitamine B12 supplement gewenst zijn. Wanneer zij deze vitamine minder goed opnemen, kunnen klachten ontstaan. Het is dan verstandig een arts te raadplegen. Suppletie met vitamine B12 kan onder andere de fitheid en concentratie gunstig beïnvloeden.

Zwangere vrouwen

Voor de aanleg van het zenuwstelsel van de ongeboren baby is voldoende foliumzuur van belang. Extra vitamine B12 kan tijdens de zwangerschap zinvol zijn, omdat vitamine B12 de werking van foliumzuur ondersteunt.

Voor extra energie

Vitamine B12 is onderdeel van een Multi of een vitamine B-complex, met meerdere B-vitamines. Alle B-vitamines zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een functie in het zenuwstelsel. Een vitamine-B complex kan, als aanvulling op de voeding, worden ingezet bij inspanning, stresssituaties en vermoeidheid.

Langdurig gebruik maagzuurremmers

Medicijnen die maagzuur remmen of binden, kunnen de opname van vitamine B12 in de maag verminderen. Ook kan een veranderde zuurgraad in de maag de opname van mineralen hinderen en de bacteriën in je darm beïnvloeden. Een aanvulling met een voedingssupplement met vitamine B12 kan wenselijk zijn.

Bij medicijnen voor diabetici

Bepaalde medicijnen zoals metformine voor diabetici, kunnen de opname van vitamine B12 in het lichaam verminderen.

De keuze voor een voedingssupplement kun je het beste met de arts bespreken.

 

Holland Natural Vitamine B12 1000 μg met methylcobalamine 100% ADH

100 stuks zuig/kauw tabletten

Dosering

Geadviseerd wordt om dagelijks 1 zuig-kauwtablet in te nemen, tenzij uw therapeut of medisch adviseur u anders adviseert. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Gebruik : Zuig-kauwtablet gedurende de dag innemen. Bij voorkeur in een lege schone mond.

Koel, droog en buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Ingrediënten per zuigtablet aanbevolen RI in % dagelijkse dosering vit. B12 (cyanocobalamine)1000 μg

1000 μg = 40.000 % Ri in % = Referentie-inname voor een gemiddelde volwassene in %

 

Ingrediëntendeclaratie

Vitamine B12, magnesium, stearaat(antiklontermiddel), katoenzaadolie (antiklontermiddel), mannitol , xylitol(natuurlijke zoetstof), kersenbloesem, Arabische gom.

 

Allergenenverklaring.

Dit product is vrij van allergenen en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Vrij van gluten, soja, lactose en suiker. Geschikt voor vegetariërs.

 

Voedingssupplement Vitaminepreparaat. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.

€ 12,50 
Stel een vraag over dit product